A könyv célja, hogy segítséget nyújtson a vállalkozási, az általános gazdálkodási valamint a vendéglátás speciális gazdálkodási ismereteinek elsajátításához. A tananyag követi a vendéglátó szakképesítések egyes moduljaiban megjelenő, a szakmai gazdálkodáshoz kapcsolódó ismeretanyagot.
A könyv két részből épül fel. Az első rész tartalmazza a gazdasággal, a gazdálkodással kapcsolatos általános ismereteket. Az egyes fejezetek bemutatják a vállalkozások gazdasági környezetét, a gazdálkodás lényeges elemeit, a szükséges nyilvántartásokat, az állami költségvetéssel szembeni kötelezettségeit. Ismertetik a pénzintézeti rendszer működését, a bankrendszer alapjait valamint a tőzsdei ügyletek formáit.
A második részben kerül sor a vendéglátó vállalkozások gazdasági tevékenységének bemutatására, részletezi a vendéglátó vállalkozás létesítéséhez és működtetéséhez szükséges személyi, tárgyi és pénzügyi feltételeket. Alaposan elemzi az árak kialakításának szabályait.
Az anyag végigvezet az eredmény képződésének folyamatán és bemutatja azokat a legfontosabb mutatókat, amelyek segítenek a vállalkozás gazdálkodásának elemzésében. Megismertet a készlet, készletgazdálkodás fogalmával, a készletelemzés mutatóival. Tárgyalja a különböző költségeket, megismerteti a költségcsökkentés lehetőségeit, bemutatja a költségelemzés fontosságát és az ott alkalmazható mutatókat.
Melléklete tartalmazza a legfontosabb iratmintákat.
Kiadói kód: KR-402
Tantárgy: Egyéb
10, 11, 12, 13, 9 évfolyam
Rendelhető | Kapható