A GS-8-04 Turisztikai és szálláshely-szolgáltatási tevékenység alapjai című könyv Cziráki Marietta és Molnár Kristóf tankönyvsorozatának negyedik kötete. 2022 májusában készült el, tankönyvvé nyilvánítási eljárása folyamatban van. Ahogy a sorozat további darabjai (GS-8-01 Vendégtéri értékesítés alapjai, GS-8-02 Ételkészítés alapjai, GS-8-03 Cukrászati termelés alapjai), úgy ez a kiadvány is a 2020-ban megjelent programtantervek, illetve képzési és kimeneti követelmények alapján készült az ágazati alapoktatás számára.
Bevezető tankönyv. Az 1-4. fejezetet feldolgozva a tanulók alapszintű szakmai tudást szerezhetnek: megismerkedhetnek a turisztikai alapfogalmakkal, a szálláshelyek típusaival, területeivel, berendezéseivel és az ott betölthető munkakörökkel. A későbbi tanévek szakmai ismeretei erre a tudásra épülhetnek rá. Az 5-6. fejezet a magyarországi turisztikai régiókat veszi sorra. A régiók előtt összefoglaló szerepel a legfontosabb természetföldrajzi, közlekedési, gazdasági, kultúrtörténeti adottságokról és turisztikai termékekről. Ezután megyénkénti bontásban következnek a régió legismertebb látnivalói. Mindez az országunk megismerésén túl azt a célt szolgálja, hogy a diákokat felvértezze az ágazati alapvizsgára (melyen saját régiójukat kell bemutatniuk).
A tananyagot a teljes könyvben számos kreatív feladat, színes illusztráció (fotók és a szöveges részek értelmezését segítő ábrák), szakmai párbeszéd és érdekesség egészíti ki.
Tartalom
- A turizmus története és jelentősége
- Klasszikus turisztikai termékek és hazai trendjeik
- Szálláshelyek csoportosítása és minősítése
- Szálláshelyek tevékenységei, területei, munkakörei
- Turisztikai régióink: Budapest és Közép-Duna-vidék
- Turisztikai régióink: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Tisza-tó
- Turisztikai régióink: Dél-Alföld és Dél-Dunántúl
- Turisztikai régióink: Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl és Balaton régió
- Miből áll az ágazati alapvizsga? (Digitális extra fejezet)
Kiadói kód: GS-8-04
Tantárgy:
évfolyam
Rendelhető | Kapható