Könyvismertető

Molnár Kristóf
Szakács leszek III.

 Szakács leszek III. című tankönyvünk a szakács- és szakácstechnikus tanulók számára készített, négykötetes könyvsorozatunk harmadik darabja.

Szakács leszek sorozat célja az, hogy egységes pedagógiai szemlélettel és felépítéssel, az alapanyagokból kiindulva mutassa be a napjainkban alkalmazott ételkészítési eljárásokat és azok fizikai, kémiai hátterét. Ezért ebben a kiadványban sem a receptekre helyeztük a hangsúlyt, továbbra is a technológiáké a főszerep.

III. kötetben az állati fehérjékkel, a húsok feldolgozásával és elkészítésével ismerkedhetnek meg a tanulók. Sok újdonság és érdekesség olvasható a könyvben a molekuláris gasztronómiai ismeretek, a gasztrokémia vagy a nemzetközi konyhák világából. Találhatók a tankönyvben olyan szakmai fogások is, amelyek talán meghökkentőek lehetnek. Ezeket a részeket tudatosan helyeztük el a kötetben. Azt szeretnénk általuk elősegíteni, hogy a fiatal szakácsok a tanulmányaik végeztével is nyitottak legyenek a gasztronómia változásaira, érdeklődjenek a tudomány új megállapításai iránt, és még akkor se féljenek kipróbálni a technológiai újításokat, ha azok nagyon eltérnek a szokásaiktól, szakmai rutinjuktól.

A gazdagon illusztrált nyomtatott könyvhöz annak online elérhető verziója is jár, amely tartalmazza a kiadvány teljes anyagát kiegészítő fotókkal és érdekességekkel, és olyan oktatási platformokba is beilleszthető, mint például a Google Classroom vagy a Moodle.

A III. kötet tartalma:

  1. A húsok szerkezete, összetétele és minősége
  2. Húsok, húsrészek
  3. A húsok átvétele, bontása, előkészítése és fűszerezése
  4. Konyhatechnológiák
Szega-Books
Kiadói kód: GS-8-09
Tantárgy:
évfolyam
Rendelhető | Kapható
Iskolai ára: 6.200 Ft
Új ára: 6.200 Ft