Könyvismertető

Rudolf Radenhausen
Guten Appetit

A könyv a szakács és a cukrász szakképzés idegen nyelvi tananyagegységeinek követelményét fedi le. A beszéd-centrikusságon alapuló könyv tömör nyelvtani magyarázatokból, gyakorló feladatokból, találó párbeszédekből és több szintfelmérő tesztből épül fel.

A leendő szakácsok megtalálják az ételkészítés és az étkezés minden fázisára vonatkozó szókincset: mértékegységek, konyhai- és evőeszközök, élelmiszerek beszerzése, tárolása, ételek kiszolgálása, vacsorák megtervezése, asztalterítés, valamint a vendégekről való gondoskodás. A könyv tartalmaz magyar és a nemzetközi konyháról szóló, kulturális ismereteket és tipikus magyar ételek receptjeit is. A témakörökhöz tartozó dialógusok közvetlenül alkalmazzák az új szókincset és nyelvi szerkezeteket, ezzel megfelelnek szituációs játékok előadásához. 

A könyvben a lényeges nyelvtani részeket szemléltető mondatok magyar fordítása is megtalálható, rejtvények, tréfák, képpel ellátott feladatok segítik a jobb megértést.

A szakképesítéssel rendelkező álláskeresők számára jelentkezési űrlap, önéletrajzok, állásinterjú-minta is található.

Bár magyar anyanyelvűek részére íródott, azonban a német nyelvet beszélőket is bevezetheti a magyar nyelv, valamint az ételek és a sütemények világába.

Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadói kód: KR-867
Tantárgy: Német
10, 11, 12, 9 évfolyam
Rendelhető | Kapható
Iskolai ára: 4.600 Ft
Új ára: 4.900 Ft