Könyvismertető

Cziráki Marietta - Molnár Kristóf
Ételkészítés alapjai

Cziráki Marietta és Molnár Kristóf tankönyvsorozatának második kötete, a GS-8-02 Ételkészítés alapjai 2021 nyarán készült el, tankönyvi engedéllyel rendelkezik.

Ahogy szerzőink GS-8-01 Vendégtéri értékesítés alapjai c. könyve, úgy ez a kiadvány is a 2020-ban megjelent programtantervek, illetve képzési és kimeneti követelmények alapján készült az ágazati alapoktatás számára. Azt a célt szolgálja, hogy a tanulók megismerkedjenek a konyhai munkával: hogyan kell viselkedni a munkahelyen, mit kell tudni a termelőtér helyiségeiről, eszközeiről, a felhasznált alapanyagokról és ételkészítési technikákról. Az egyes fejezetekben rendre előkerülnek a vonatkozó élelmiszer-biztonsági tudnivalók is. A könyv illusztrációival, szakmai párbeszédeivel és érdekes információival szólítja meg a diákokat.

Tartalom

  1. Milyen lesz a munkahelyünk?
  2. Milyen élelmiszer-biztonsági szabályokat kell betartanunk?
  3. Mi minden található az étterem üzemi részében?
  4. Mit tegyünk rendkívüli helyzetekben?
  5. Milyen elvárásoknak kell megfelelnünk?
  6. Hogyan alakul egy napunk?
  7. Mi minden kerülhet a tányérra?
  8. Milyen teendőink vannak szerviz alatt?
  9. Miből áll az alapvizsga? (Digitális extra fejezet)
Szega-Books
Kiadói kód: GS-8-02
Tantárgy:
évfolyam
Rendelhető | Kapható
Iskolai ára: 4.300 Ft
Új ára: 4.300 Ft