Cziráki Marietta és Molnár Kristóf tankönyvsorozatának második kötete, a GS-8-02 Ételkészítés alapjai 2021 nyarán készült el, tankönyvi engedéllyel rendelkezik.
Ahogy szerzőink GS-8-01 Vendégtéri értékesítés alapjai c. könyve, úgy ez a kiadvány is a 2020-ban megjelent programtantervek, illetve képzési és kimeneti követelmények alapján készült az ágazati alapoktatás számára. Azt a célt szolgálja, hogy a tanulók megismerkedjenek a konyhai munkával: hogyan kell viselkedni a munkahelyen, mit kell tudni a termelőtér helyiségeiről, eszközeiről, a felhasznált alapanyagokról és ételkészítési technikákról. Az egyes fejezetekben rendre előkerülnek a vonatkozó élelmiszer-biztonsági tudnivalók is. A könyv illusztrációival, szakmai párbeszédeivel és érdekes információival szólítja meg a diákokat.
Tartalom
- Milyen lesz a munkahelyünk?
- Milyen élelmiszer-biztonsági szabályokat kell betartanunk?
- Mi minden található az étterem üzemi részében?
- Mit tegyünk rendkívüli helyzetekben?
- Milyen elvárásoknak kell megfelelnünk?
- Hogyan alakul egy napunk?
- Mi minden kerülhet a tányérra?
- Milyen teendőink vannak szerviz alatt?
- Miből áll az alapvizsga? (Digitális extra fejezet)
Kiadói kód: GS-8-02
Tantárgy:
évfolyam
Rendelhető | Kapható