Könyvismertető

Horváth Péter
Élelmiszer-biztonság és higiénia a vendéglátásban
A tankönyv a vendéglátó-szakképzésben részt vevő szakács, cukrász, pincér és vendéglátás-szervező tanulók számára készült a legújabb szakképzési kerettantervek alapján. Az első rész ismerteti az élelmiszer-biztonsági alapfogalmakat, valamint az élelmiszerek helyes tárolását, feldolgozását és értékesítését szabályozó európai uniós és hazai jogszabályokat. A második rész bemutatja a vendéglátóüzletek kialakításának és működtetésének tárgyi és személyi feltételeit, a HACCP minőségbiztosítási rendszer elveit és gyakorlatát, ezen belül a személyi higiénia előírásait és szabályait, amelyek betartása kiemelt jelentőségű a vendéglátó-tevékenység folytatása, a napi munkavégzés során. A fejezeteket záró kérdések, az egyéni és csoportos feladatok jól szolgálják az ismeretek rendszerezését, a lényegkiemelést és a tanultak gyakorlati alkalmazását, mindezzel segítik a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést.
Műszaki Könyvkiadó Kft.
Kiadói kód: MK-5870
Tantárgy:
évfolyam
Rendelhető | Kapható
Iskolai ára: 2.300 Ft
Új ára: 2.500 Ft