Könyvismertető

Cziráki Marietta - Molnár Kristóf
Cukrászati termelés alapjai

Cziráki Marietta és Molnár Kristóf tankönyvsorozatának harmadik kötete, a GS-8-03 Cukrászati termelés alapjai 2021 őszén készült el, és már szerepel a hivatalos tankönyvlistán.

Ahogy szerzőink GS-8-01 Vendégtéri értékesítés alapjai és GS-8-02 Ételkészítés alapjai c. könyve, úgy ez a kiadvány is a 2020-ban megjelent programtantervek, illetve képzési és kimeneti követelmények alapján készült az ágazati alapoktatás számára. Bevezető tankönyv: használata segítségével a tanulók megismerkednek a cukrász szakma alapjaival. Olyan alapszintű tudást szereznek, amelyre a későbbi tanévek szakmai ismeretei ráépülhetnek. Abban is bízunk, hogy a kiadvány felkelti az olvasók érdeklődését, és arra ösztönzi őket, hogy tanulmányaik során egyre jobban elmélyedjenek a cukrászatban, mindig nyitottak legyenek a szakma újításaira, és elkötelezetté váljanak az iránt, hogy minőségi alapanyagokból, odafigyeléssel alkossanak.

A könyv olyan témák köré szerveződik, mint a munkahelyi viselkedés szabályai, a termelőtér helyiségei, eszközei, gépei, a felhasznált alapanyagok jellemzői (beleértve az allergizáló tulajdonságokat), valamint a cukrász alaptészták elkészítése. A tananyagot számos színes illusztráció (fotók és a szöveges részek értelmezését segítő ábrák), élelmiszer-biztonsági tudnivalók, szakmai párbeszédek és érdekességek egészítik ki. 

Tartalom

  1. Milyen lesz a munkahelyünk?
  2. Mi minden található a termelőtérben?
  3. Milyen elvárásoknak kell megfelelnünk?
  4. Hogyan alakul egy napunk?
  5. Mi kerülhet a desszertekbe?
  6. Mely élelmiszerek okozhatnak egészségügyi panaszokat?
  7. Cukrász alaptészták
  8. Miből áll az alapvizsga? (Digitális extra fejezet)
Szega-Books
Kiadói kód: GS-8-03
Tantárgy:
évfolyam
Rendelhető | Kapható
Iskolai ára: 4.300 Ft
Új ára: 4.300 Ft