Könyvismertető

Kovács Andrásné - Vajda Tibor
Be our guest

A könyv a pincér és vendéglátós szakképzés idegen nyelvi tananyagegységeinek követelményét fedi le. A beszéd-centrikusságon alapuló könyv tömör nyelvtani magyarázatokból, gyakorló feladatokból, találó párbeszédekből és több szintfelmérő tesztből épül fel.

Ismereteket tartalmaz különféle vendéglátó létesítményekről: ínyenc- és nemzetiségi éttermekről, gyorséttermi láncokról, kávéházakról, cukrászdákról, bor- és sörbárokról és kiskocsmákról.

Leírja a pincérek, vendéglátó háziasszonyok (hostessek), borszakértő pincérek (sommelier-k) és bárpultosok (bartenderek) munkájával kapcsolatos feladatokat is.

A könyv változatos témái között megtalálhatjuk a konyhai felszereléseket, gépeket, eszközöket és ezek rendeltetését, továbbá a mérés, a darabolás és a hőkezelés folyamatait, az élelmiszerek, az italok beszerzését és tárolását, valamint a felszolgálási módokat valamint álláskeresők számára jelentkezési űrlapot, önéletrajzokat, állásinterjú-mintát.

Bár magyar anyanyelvűek részére íródott, azonban az angol nyelvet beszélőket is bevezetheti a magyar nyelv, valamint az ételek és a sütemények világába.

Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadói kód: KR-866
Tantárgy: Egyéb
10, 11, 12, 9 évfolyam
Rendelhető | Kapható
Iskolai ára: 4.600 Ft
Új ára: 4.900 Ft