Könyvismertető

Nagy Orsolya, Németh Edit
Államháztartási szakellenőrzés

Az Államháztartási szakellenőrzés hiánypótló könyv a piacon. A kiadványt a Pénzügyminisztérium 2009-ben tankönyvvé nyilvánította.
A tankönyv célja, hogy általános áttekintést adjon a magyar államháztartásról, a költségvetési szervekről és azok gazdálkodásának szabályairól. A könyv röviden ismerteti a kincstári gazdálkodás rendszerének bevezetését, annak felelőseit, a Magyar Államkincstár és az Államadósság Kezelő Központ szerepét. A szerzők megismertetik az olvasót az államháztartási ellenőrzési rendszerrel és annak főbb sajátosságaival, betekintést nyújtanak a költségvetési szervek ellenőrzésébe, a költségvetési gazdálkodás vizsgálatába és a pénzügyi ellenőrzés módszertanába. Bemutatják az önkormányzatok gazdálkodását, ellenőrzési rendszerét, azok ismérveit, az ellenőrzésre vonatkozó speciális szabályokat.
Nagy Orsolya és Németh Edit az OKJ képzés moduláris rendszerű átalakulásához alkalmazkodva a pénzügyi-számviteli szakellenőr képzés 2114-06 „Államháztartási szakellenőrzés” című követelménymoduljának tematikája szerint foglalták össze a könyv ismeretanyagát, így ez hozzásegíti a tanulót a sikeres vizsgára történő felkészüléshez, de a téma iránt érdeklődők is nagy haszonnal forgathatják a tankönyvet.
 

Perfekt Okt. és Kiadó Zrt
Kiadói kód: PR-502/2009
Tantárgy: Egyéb
11, 12 évfolyam
Rendelhető | Kapható
Iskolai ára: 2.990 Ft
Új ára: 3.100 Ft